sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Wappu tuli ja meni jälleen. Vietin alkupäivän töiden merkeissä, mutta heti kun kello löi neljä iskin putiikin kiinni ja rynnin kasseineni kohti pasilaa. Pasilassa haukkasin välipalaksi sipulirenkaita ja yhden hampparin ennen junaan astumista. Loppumatkasta junaan hyppäsi lempäälän kohdalla kaksi umpikännissä/ties missä aineissa olevaa miestä. Olivat ryömineet raiteiden yli junaan ja siinä tohinassa toinen oli satuttanut kätensä, siinä se sitten teki itselleen sideharsoa junan roskapusseista -.-; Meinasivat tehdä saman radan ylityksen tampereella, mutta eräs kanssamatkustaja sai ylipuhuttua miehet kävelemään kiltisti portaat alas ja menemään sitä kautta radan toiselle puolelle.

Kaupungilla olikin jo kunnon vappumeiningit menossa, keskustorilla oli pystyssä kunnon vilske, toriaukio notkui erilaisia kojuja ja kaiken yläpuolella leijuivat iloisen väriset vappupallot. Suuntasin kuitenkin kulkuni torihälinän ohi tuttuakin tutumpaan paikkaan. Siwan kohdalla kiinnitin katseeni kahteen edellä seisoskelevaan rastatukkaan, ajattelin että voisiko ne olla... Hieman lähemmäksi kulkiessani toisen käsi nousi pystyyn tervehdykseksi, olihan ne: Solja ja Riku :) Käveltiin yhtämatkaa loppu sata metriä Lissun ja Villen luokse josta löytyi lisää tuttuja. Sain samantien pullon kouraani, ah sitä kylmää limuviinaa pitkän päivän jälkeen <3

Hieman myöhemmin suunnattiin kulku näsipuistoon, yksi syy miksi tykkään tampereesta niin paljon ovat kyllä nuo puistot keskellä keskustaa. Puistossa oli paljon porukkaa, bändi soitti kivisellä esiintymislavalla ja taisi siellä jotkut grillaillakin. Löydettiin mukava paikka mihin sitten asetuttiin nauttimaan illasta, vaikka aurinko ei harmi kyllä paistanutkaan :<


Eväät

Jossain vaiheessa iltaa meno alkoi sitten mennä melkoisen villiksi joidenkin juhlijoiden saralta. Seurattiin omalta paikaltamme kuinka keskelle soratietä pystytettiin vappukokko. Eihän siitä hyvää voinut seurata, hetken päästä paikalle saapui poliisi ja poliisin jälkeen paloauto sammuttamaan kokkoa.



Itsekin kävin lähempänä katselemassa tapahtumia ja siinä vaiheessa meno tuntui vielä suht letkeältä, osa porukkaa hurrasi ja huusi palomiehille että "paidat pois!" Sitten lensi pullo joka hajotti paloauton tuulilasin, sen jälkeen toinen ja yllättäen pulloja sateli taivaalta kohti palomiehiä. Näsipuiston letkeä meininki oli muuttunut kaaokseksi. Istuskeltiin siinä sitten omalla paikallamme seuraamassa kuinka rynnäkköpoliisit raahasivat porukkaa maijojen kyytiin.

Itse sitten kyllästyin jossain vaiheessa ja hipsin edeltä suihkulähteelle missä Hanna ja Naksu odottelivat. Kipaistiin lämmittelemässä ja hetken päästä tultiin siihen tulokseen että meillä on nälkä. Käytiin sitten Hannan kanssa Jalla Jallassa syömässä yöpalaa ja lopulta joskus kolmen aikoihin käperryin Lissun ja Villen viereen nukkumaan.

Lauantaina oli sitten torikierroksen vuoro. Tavattiin torilla Joni, Maria ja... Kurko? Vai Silli? Ei tullut juteltua kai yhtään niin en päässyt oikein perille kumpi näistä pojista se oikein oli. No mutta huomasin että minulla ja Marialla on yhteinen rakkauden kohde nimittäin muikut. Maria osti rasiallisen pieniä rapeita muikkuja joita minäkin sain syödä, om nom. Olisi kyllä pitänyt ostaa omakin rasia, mutta en laiskana jaksanut lähteä automaatille nostamaan rahaa. Ennenkuin Lissu keksi jäätelölle menon, sitten oli pakko kaukata automaatilla.


Suihkulähde näytti tältä

Illemmalla Maria ja Tuomas piipahtivat Lissulle kylään pienen Maya tyttärensä kanssa. Pelailtiin Carcassonea jonka voitin! \o/ Pidin myös Mayaa hetken sylissäni, se ei mennyt rikki :o Silti jotenkin vierastan pieniä lapsia, pelkään että ne hajoaa tai että ne rupeaa rääkymään. Minulta kai puuttuu äidin vaisto, näen itseni 20-vuoden päästä höperönä eukkona joka elelee koiralauman kanssa hirsimökissä metsän keskellä. Vepestä en tiijä, se joko roikkuu mukana ja istuskelee verannalla kiikkustuolissa siniset henkselihousut jalassa tai sitten se pörrää pk-seudulla jonkun modernin uranaisen matkassa :o

Ei kommentteja: